Är du på jakt efter en flygresa till bra pris?

När man man ska leta flygbiljetter så möts man oftast av en djungel av alternativ och priser. Som tur är så finns det knep som kan göra ditt sökande både enklare och framförallt billigare så du kan få ut mer av din reskassa. Vi tänkte dela med oss av några tips som kommer att hjälpa dig en bra bit på vägen!

Sista minuten

Ett bra tips är att kolla efter sista minuten-priser bland charterresor. Eftersom när en charterresa arrangeras så är målet att fylla ett helt plan till en destination och ibland så händer det att man inte sålt tillräckligt många resor för att fylla planet, då säljer man oftast ut de sista biljetterna till ett mycket förmånligt pris.

Gör flera sökningar

Ge inte upp efter en sökning. Sätt dig ner vid datorn, ta din tid och leta på jämförelsesajter. Har du möjlighet att vara flexibel med ditt resdatum så kan du spara ett antal tusenlappar på resa en annan dag. Med en bra jämförelsesajt så kan du få en bättre överblick på hur priser kan skilja sig från datum till datum.

Res inte samtidigt som den stora massan

Priset på en flygresa kommer påverkas av hur många som vill flyga på samma datum, till exempel helgdagar. Fredag är ett exempel på en populär dag för avresa, då kan torsdagen i vissa fall vara billigare, samma sak gäller söndag som är en populär dag för hemresa, kolla då om måndagen kan vara billigare.

Boka tidigt

Gäller det en planerad resa med en redan bestämt destination så är det bra att boka så snabbt som möjligt. Flygresor brukar vara billigare ju tidigare du bokar, beroende på efterfrågan så kan priserna komma att variera från dag till dag. Se därför till att vara ute i god tid när du får reda på att en flygresa kan bli aktuell.