Att resa med familjen

Det självklart enklaste när man ska ge sig ut och resa är om man reser helt själv. Att resa som familj är helt klart en större utmaning och kräver en större planering.

Nu är vi alla olika och så även våra barn och så klart så går det att flyga med barn i sällskapet. Det kan dock kräva mer planering för att allt ska gå smärtfritt. Se till så att barnen i fråga är på ett humör som gör det hela lite enklare. Försök att se till så att de får en bar sömn natten innan ni ska ge er iväg på resan. Detta kan hjälpa mycket. Se även till att ni själva som föräldrar också fått sova bra och genom att veta att allt är planerat efter bästa förmåga så behöver man inte oroa sig i i onödan.

För att förbereda barnen på den flygresa som kommer så kan man prata med barnen innan om hur det fungerar på ett flygplan och var ni kommer att mellanlanda och eventuellt byta flygplan. Ta även upp att man bör ta hänsyn till andra passagerare och vad man kan och inte kan göra på ett flygplan. Förklara så gott ni kan hur allt fungerar på ett flygplan.