Ett besök i New York

Att resa till New York är ju något som många alltid har drömt om. Det är en fantastisk stad av så många olika anledningar och något alla seriöst borde överväga göra minst en gång i sitt liv. Men så vad ska man egentligen göra göra och besöka när man väl befinner sig där?

turist_i_new_york_518625739

Det första man måste komma att acceptera är att man inte kommer att hinna med allt i ett enda besök, och försöker man med detta kommer man inte att hinna ta sig tiden att uppskatta allt man faktiskt hinner med.

Det finns en hel del ikoniska platser som vi alla förknippar med ett besök i New York. Men några av dessa bör man nog skippa om man är på en kort visit. Detta inkluderar att åka upp till toppen av Empire State Building och besöka Frihetsgudinnan. Eftersom dessa är så populär bland turister kommer det nästan garanterat ta längre tid tid än man tror.

Andra ikoniska platser som helt klart är värt en titt är till exempel Broadway, som naturligtvis är en tidsinvestering, men inte alls på samma sätt som Empire State Building eller Frihetsgudinnan, och biljetter till några av de mest populära showerna kan man faktiskt beställa redan innan man ger sig av.

Shopping är ju också något vi starkt förknippar med New York och det finns nog ingen gata som är så känd för sin shopping som 5e Avenue. Det är en upplevelse i sig själv att gå omkring på denna gata och bara se alla butiker och deras extravaganta skyltfönster. Söker man lite mer sådant man kanske inte hittar på hemmaplan kan man ta sig en titt i butikerna man hittar på Lower East Side.

New York är också känd för sina museum och inkluderar det världskända Metropolitan Museum of Art. Men vill man verkligen ta en museumrunda i New York är det långt från det enda alternativet. Andra museum vi kan föreslå är Museum of Contemporary Art, Museum of the Moving Image och International Center of Photography.

Och för effektivisera all sightseeing kan vi tipsa om att undvika de klassiska gula taxibilarna och välja tunnelbanan för att ta sig runt istället. Det kanske kan kännas lite nedgånget när man väl befinner sig där, men det är helt klart det snabbaste sättet att ta sig från punkt A till B.