Få ihop pengar inför resan

Om du planerat att åka på en utlandsresa, kan det ibland stypa i att du inte har tillräckligt med pengar. Även om du bokar en sista minuten resa eller en billig charterresa så är det ändå några tusen kronor man får räkna med att resan kommer att kosta.

Det kan vara bra att göra en budget innan du bokar din resa för att få en klar bild i alla kostnader. Några vanliga saker att ta med i budgeten är:

  • Resans kostnad
  • Boendets kostnad (om detta inte ingår i resan)
  • Mat, är det inte en all inclusive resa måste du beräkna kostnad för frukost, lunch och middag alla dagar + övriga kostnader för mat och dryck
  • Resor så som taxi och ev. hyr bil eller moped. Har du tänkt resa och se olika platser under samestern kommer detta att kosta också.
  • Om du tänkt köpa något så som kläder, prydnadssaker, souvenirer.

När du gjort din budget klar är det lätt att beräkna den totala kostnaden din resa kommer att kosta. Då är det lättare för dig att få en överblick om du har råd.

Har du inte en buffert med pengar sparade behöver du hitta andra lösningar att få fram pengar. Här kommer några förslag hur du kan få i hop pengar för att kunna åka på din resa:

  • Kan du tänka dig att skjuta fram din resa kan ett bra alternativ vara att sätta undan en viss summa pengar varje månad tills du har råd. Detta är ett bra alternativ eftersom du inte behöver betala någon ränta på ett lån och inte behöver vara orolig att inte kunna betala tillbaka ett lån.
  • Känner du att du inte har ro eller att det inte passar att skjuta på din resa kan ett alternativ vara att låna pengar. Idag finns det många olika alternativ att låna pengar, ett av dem är SMS lån. Dessa lån brukar vara räntefria med en engångsavgift du betalat då du tecknar lånet. Ett mycket smidigt sätt att få pengar fort. Det som är viktigt att ha i åtanke om du funderar att teckna ett sådant lån är att du oftast måste betala tillbaka pengarna inom 30 dagar.
  • Ett sista alternativ är att du kan försöka sälja saker du äger som du inte längre behöver. Just att handla begagnat är något som blivit större de senaste åren och många idag handlar just begagnat. Det finns många olika alternativ på att sälja begagnat, Blocket är en stor portal du kan använda, en radannons i din lokala tidning är en annan.
Postat