Handla hem rakprylar inför semestertrippen

Raka hakan är ett bestyr som du inte slipper på semestern. Skägget växer ännu fortare då man är ledig, åtminstone känns det så. Ett alternativ är att anlägga ett semesterskägg, problemet är att nya skydd kliar innan man vänjer sig.

Då är det bättre att köpa hem smarta rakprylar att ta med på resan. Det får gärna vara lite mindre förpackningar som inte tar så stor plats i bagaget.

Har du redan skägg

För dig som redan har skägg kan det tyckas enkelt. Det finns de som tror att du inte behöver göra något, men det är fel. Ett skägg måste du vårda och behandla med skäggolja. Dessutom kanske du behöver snygga till konturerna i ansiktet, då behöver du ta med en trimmer. Det är minst lika mycket jobb med ett skägg som att vara slätrakad.

Låta andra göra jobbet

I Sydeuropa finns det fortfarande mängder med frisörsalonger som gärna rakar besökare. Det är billigt att besöka dessa för en behandling, det är dessutom skönt att bli ompysslad. Det börjar med varma handdukar för att mjuka upp skägget, efter rakningen blir du behandlad med väldoftande oljor.