Jämför alltid priserna först

Ska man ge sig ut och resa börjar man ju nästan alltid med att välja en destination. Det är ju trots att målet och inte hur man tar sig dit som i regel är det önskvärda. Men samtidigt är det viktigt att inte välja den första bästa biljetten man hittar. 

Att använda sig av en jämförelsesajt är nog det bästa och mest användarvänliga sättet att titta på hur priserna kan skilja sig. Och även om man har ett val mellan olika flygbolag är det även rekommenderat att man tittar på en rad andra faktorer.

Är man inte bunden till att resa en viss vecka eller så för att en specifik upplevelse eller vara där för något datumspecifikt event, då är det också värt att titta på hur priserna kan skilja sig om man åker lite tidigare eller senare. Om detta skulle betyda att man kommer ifrån det som räknas som högsäsongen kan priset också bli billigare.

Slutligen är det även värt att titta på vilken dag under veckan man flyger. Det är alltid högre press på platser när det börjar närma sig helgen. Kan man dock tänka sig att resa på en tisdag eller onsdag kan också priset bli mer lockande.