Kostnaderna du inte alltid tänker på

När vi reser så är det inte bara själva resan dit och vårt boende som kostar pengar. Genom att tänka igenom alla kostnader som kan finnas innan, under och efter resan så kan man planera så att den blir billigare. 

trip_travel_planning

Oavsett om du åker på storstadssemester i London eller badsemester hemma i Sverige så kan du redan innan du åker iväg få oförutsedda utgifter. Tänk på vad du behöver ha med dig och kolla om du har en väska i rätt storlek, om inte kanske du kan låna en av någon.

Om du ska resa utomlands se till att beställa passet i tid. Ett provisoriskt pass kostar mer än dubbelt så mycket som ett vanligt pass och räcker bara för en resa.

En reseförsäkring kan vara bra att ha om något skulle hända, men många gånger så kan det redan finnas en i din hemförsäkring. Se efter vad som ingår i de försäkringar du har innan du beställer någon ny.

Väl på plats så kommer det till fler utgifter. Om det inte är en all inclusive resa så måste du antagligen betala för åtminstone lunch och middag själv. Försök att hitta någon större matbutik, att köpa maten där kommer att vara billigare än att äta ute varje dag.

När man reser iväg så är det ofta många saker som man vill uppleva. Kolla upp vad olika sevärdheter och aktiviteter kostar innan du åker. Om du upptäcker att det blir mycket pengar kanske du måste prioritera.

Undersök i förväg hur du ska ta dig mellan olika platser. Finns det buss förbindelser eller måste man åka bil? Ibland så finns det olika sätt att få rabatt när man åker med kollektivtrafiken, så ta reda på vad som gäller ditt du ska.

För den som tycker om shopping så kan det lätt dra iväg mycket pengar, men om man har gjort en budget innan på hur mycket man får spendera så blir det lättare att begränsa sina inköp.

Postat