Rätt packning för nästan alla resor

Om du ska ge dig ut i världen gäller det att packa resväskan. Ska du resa mycket är det skönt att ha en lista på de saker som du vanligtvis behöver när du är på resande fot. Vi har en bra lista du kan använda dig av för nästan alla sorters resor. För mer extrema eller långa kan du behöva komplettera men den här listan borde täcka grunderna i en bra packning.

packing väska packa resa travel_555565102

  • Passet – du kan så klart komma undan med ett nationellt id-kort inom EU men det svenska passet väger tungt och är bra att ha med oavsett vilket land du åker till. Det är faktiskt det nästa bästa passet i världen strax under det tyska. Det svenska passet ger åtkomst till 176 av 218 länder, det tyska ger åtkomst till 177.
  • Tandborste – nånting som går att köpa överallt men ofta till överpris. Ta med din egen, då har du en tandborste tillgänglig om planet eller båten blir försenad.
  • Hygienprodukter – samla dem i små behållare så tar de mindre plats i neccessären. Kom ihåg att checka in dem på flyget så du inte behöver kasta dem.
  • Reseadapter – du kan aldrig vara säker på att uttagen utomlands har samma utformning i Sverige. Även om landet brukar ha samma uttag kan du hamna på ett äldre hotell som har kvar de gamla uttagen. En adapter tar lite plats och är inte dyr i inköp.
  • Kontanter – ta alltid med dig kontanter i landets valuta eller åtminstone svenska kronor. Hamnar du på fel sida av stan eller tappar ditt kort kan du alltid ta dig runt med kontanter. I vissa länder är kontanter nästan det enda sättet att betala.
  • Litet första hjälpen-kit – du vet aldrig när du råkar ramla och skrapa knäet eller får ett skärsår. Det kan ta tid att hitta en butik som säljer plåster. Bättre att du har det på dig redan.
  • Telefonen – den är självklar, vi går inte ens på toaletten idag utan telefonen så vi behöver knappast påminna dig om att ta med den på resan.

Andra saker såsom kläder går alltid att köpa i landet du kommer till. Det här är de essentiella sakerna du behöver för att klara av vilken resa som helst.