Resan till lägsta pris

Finns det någonting bättre än att resa? Inte mycket skulle nog de allra flesta svara på den frågan. I dagens läge med relativt låga priser på resor går det att ta sig runt om i världen utan en mindre förmögenhet. Men, hur går man då tillväga för att hitta det allra bästa priset på sin resa? Här kommer några tips.

Det allra enklaste sättet att hitta en billig resa, i alla fall när det handlar om flygresor är att använda sig av någon form av prissökmotor för flygresor. Dessa sökmotorer går igenom alla resebyråer och plockar fram det allra bästa priset. Eftersom prissättningen på flygresor är något av ett mysterium är ett bra tips när man söker efter den billigaste resan att vara lite flexibel vad gäller resdagar då det kan skilja åtskilliga tusenlappar från en dag till en annan. Generellt sätt kan man säga att det ofta är billigare att flyga mitt i veckan än på helgen.

Vid bokning av hotell eller liknande finns det ett antal bokningssajter för detta ändamål. Här gäller det verkligen att kolla så många olika sajter som möjligt eftersom det kan skilja ganska mycket från sajt till sajt även om det rör sig om samma hotell. Dessutom erbjuder många sajter rabatter, något som man givetvis skall utnyttja. Det är inte ovanligt att man kan hitta ett rum för halva priset och ibland till och med ännu billigare.

Ett annat bra tips är att vara ute i god tid när man ska boka sin resa eftersom det oftast då blir billigare. Dock stämmer detta inte alltid när det handlar om flygresor utan här kan det vara bra att kolla lite då och då för att om möjligt kunna pricka in det lägsta priset.

Postat