Semestern och bokningstrenderna 2019

Svenskar har alltid haft en förkärlek för ett antal olika resmål när det kommer till semestern. Vi ser alltid en rad återkommande platser dyka upp i listorna, men det är inte ovanligt med några bubblare som till synes kommer från ingenstans. 

När det kommer till bokningar har det länge varit vanligt att vi kollar upp billigaste sätten att ta oss till olika platser innan vi gör vårt val. Detta har gjorts enklare och enklare med tiden och sajter som Avionero är idag väldigt populär. Men nu har det även blivit vanligt att välja destination utifrån hur prisvärda själva hotellen är mer än vad resan dit faktiskt kostar.

Spanien och Grekland fortsätter att vara de mest populära destinationerna bland svenskar. Turkiet är en favorit från tidigare år som gjorde comeback för semestern 2019. Intresset svalnade något på grund av de politiska oroligheter som landet hade under ett antal år. Egypten har också varit i samma position och man har kunnat se en ökning för turistorter som Hurghada.

När det kommer till de riktiga långresorna är det tre länder utanför Europa som lyckats tagit sig upp på topplistorna. Först kommer USA på en tredjeplats, följt av Thailand på fjärdeplats och längre ned på niondeplats hittar vi Australien. Många av bokningarna för USA-resor har varit just till Miami. Och de som åker till Thailand väljer i stor utsträckning Bangkok vad gäller reguljärflyg och Phuket om de åker charter.

När det kommer just till charterresor är dock Gran Canaria och Mallorca som är de två stora favoriterna. Vilket de varit i många år. De grekiska öarna Rhodos och Kreta har också fortsatt att se många bokningar denna semester.

Allt som allt ser inte semesteråret 2019 ut att bli någon utstickare direkt. Vi verkar ha våra favoriter och håller oss huvudsakligen till dem.