Tågluffa

Vi är många som vill resa mycket men som samtidigt inte har den största plånboken att nyttja när vi vill ut på våra härliga frihetsingivande trippar. Om du vill resa mycket och billigt så finns det egentligen bara ett riktigt bra alternativ som vi ser det idag. Detta är tågluffande.

Att tågluffa brukar gå till som så att du köper ett så kallat interrail-kort, vilket berättigar dig till i princip fria tågresor runtom i hela Europa. På de tåg som är platsbokning på måste man dock betala en slags bokningsavgift eller platsavgift om man så vill. Men på många ställen så är dessa inte så fasligt dyra, oftast kring hundralappen. För denna hundralapp kan du oftast då åka över flera landsgränser om du så vill.

Interrailkortet finns i flera utföranden, men det vanligaste är en månad med fria resor. Dock så är det utformat som så att du faktiskt ska upptäcka och se platser du inte tidigare sett. Du kan när du varit på ett ställe, inte åka tillbaka till samma ställe med interrailkortet. Utan du måste åka till nya städer. Men detta är inget problem. Du väljer ju själv hur länge du vill stanna på en specifik plats, och det finns massor med städer att välja på. Från länder i östeuropa ända till Irland med mera i väster!

Det brukar ibland finnas liknande erbjudanden för flyg, men dessa är mindre vanliga medan interrail är bestående sedan många år.

Postat