Upplev Astrid Lindgrens magiska värld

Att resa behöver inte kosta skjortan, faktum är att du kan hitta billiga resor överallt. Många tänker inte på att det faktiskt är möjligt att få till en riktigt bra reseupplevelse även här i Sverige. Om du dessutom har barn så är detta ett perfekt tips.

Så gott som alla barn har någon gång hört talas om Pippi Långstrump eller Emil i Lönneberga. Förmodligen växte du själv upp med dessa barnsagor från vår älskade författarinna Astrid Lindgren. I Vimmerby kan du hitta Astrid Lindgrens värld. Här finns alla karaktärerna och miljöerna från sagorna samlade på ett och samma ställe.

Föreställningar

Det finns gott om möjligheter att besöka sina favoritkaraktärer, dock är det smart att planera lite i förväg eftersom det snabbt kan bli fullt både i parken och på föreställningarna. Några av barnens favoriter är Pippi Långstrump och Ronja Rövardotter. Naturligtvis kan du även se Emil i Lönneberga, Rasmus på luffen, Madicken och till och med Bröderna Lejonhjärta.

Mat och dryck

Astrid Lindgrens värld har gott om möjligheter att äta god mat som passar både vuxna och barn. Förutom de olika restaurangerna och värdshusen så finns det även massor av små kaféer, pannkaksstånd, korvkiosker och våffelhus. Råvarorna kommer från lokala producenter och rätterna är typiskt småländskt inspirerade. Det finns även alternativ för de besökare som vill ha specialkost eller som har allergier. På hemsidan kan du snabbt och lätt se vilka ingredienser de olika restaurangernas maträtter har.

Boende

Det finns stugor att hyra precis bredvid området. Dessa finns i flera olika storlekar och former men är samtliga mysiga och har till och med kök. För de som hellre vill campa så är det inga problem alls, precis bredvid stugbyn finns det gott om campingplatser. Den som vill bo lite lyxigare kan använda sig av erbjudanden från hotellet Elite i Linköping, strax norr om Vimmerby. På så sätt får du både boende och biljetter på en och samma gång.

Postat