Upplev London

Att resa billigt är alltid en definitionsfråga beroende på hur stor reskassan är från första början, så därför så kommer det lite varierade tips gällande Englands huvudstad – London.

Sightseeing

Vårt första tips är kanske inte det allra mest kreativa och ger kanske inte någon ”att jag inte tänkte på det”-känsla, men det är likväl ett bra tips. Skaffa dig en karta över London och bestäm dig för vad det är för platser du är intresserad av att se och besöka. Detta gör du med fördel innan du beger dig ut från ditt hotellrum.

London tunnelbana

Därefter betar du helt enkelt av platserna en efter en. Det är att föredra att du skaffar dig ett resekort för buss och tunnelbanan, då kan du ta dig överallt relativt snabbt. Reskortet kallas för Oyster Card och det kan du beställa redan i förväg på nätet. Detta tips låter förstås simpelt och det är det, men lägg som sagt vikt på att ha bestämt vilka platser som ska besökas redan innan du beger dig ut. London är stort och det är lätt att man bara irrar runt om man inte har någon plan.

Söker man mer konkreta tips om sevärdheter i London kommer här ett par populära sevärdheter du kan överväga att ta dig ett titt på:

  • Hyde Park – en stor park i centrala London, tillsammans med sin granne Kensington Gardens bildar de en 2,5 km² stort parkområde med stora gröna ytor och konstgjorda sjöar.
  • Tower of London – en 900 år gammal fästning där man kan få en guidad tur av Beefeaters och höra om fästingens och Englands historia.
  • Tate Modern – Storbritanniens nationalmuseum där fantastiska konstutställningar och installationer är samlade. Det är normalt sett gratis inträde, men vid större, temporära utställningar kan det kosta en slant.
  • Piccadilly Circus – känt av alla än om ryktesväg, det är ett torg beläget i centrala London som byggdes redan 1819. Ett av de mest ikoniska delarna av torget är Shaftesbury Memorial, en fontän med en staty av den grekiska guden Anteros som har stått där sedan 1893.

Musik eller evenemang

London är en av världens huvudstäder för evenemang av olika dess slag. Fotboll, konserter, musikaler eller vad annat helst du kan tänka dig är sådant du kan uppleva här. Det handlar förstås om vad du själv är intresserad av att se och uppleva. Vill du se en lista på aktuella musikaler och konserter i London så kan du besöka GO Music Travels hemsida. Där hittar du även biljetter till dessa föreställningar.

Evenemang i London

Något annat som är populärt att göra i London är att besöka tv-inspelningar. Det är dessutom så att det är gratis. Ta en titt på BBC:s hemsida för att se vilka tv-program du kan ansöka om att få se när de spelas in.

Mat och dryck

England överhuvudtaget är kanske inte känt som det landet med de allra största kulinariska upplevelserna att erbjuda, men det beror förstås, som vanligt, på var man vänder sig. Några av världens bästa restauranger finns att tillgå i London. Så det gäller att hitta rätt ställen och det är förstås så att i en del fall så får man det man betalar för. Oavsett vilket så kan vi tipsa er om att ta en titt på denna sida, där man listar restauranger där du inte behöver betala skjortan för ett mål mat.

Postat