Upplev Sydamerika

Säkerligen har du hört talas om det vackra Sydamerika med dess fantastiska naturlandskap, matkultur och historia. Det är en bit att åka för att nå andra sidan Atlanten men när du väl kommit fram kommer du bli fängslad från första ögonblicket!

Besök Argentina och Uruguay samtidigt

Buenos Aires är Argentinas huvudstad och brukar också benämnas ”Sydamerikas Paris”. Staden är en fantastisk blandning av långa breda avenyer samtidigt som staden ligger invid en stor hamn. I Buenos Aires kan man ta del av både puls och fantastisk mattradition med världens bästa kött. Bara en kort båtresa från hamnen i Buenos Aires tar dig till Uruguay och det vackra kustspetsstaden Punta del Este invid Montevideo. Platsen är magnifikt med vackra stränder och en fantastisk internationell atmosfär. Det anrika kasinot i Punta del Este kan vara värt ett besök och ett tärningskast på baccaraten. En flygbiljett till Argentina kostar allt mellan 4 000 kr och uppåt beroende på säsong. Flyger du under den svenska sommaren blir det billigare!

Samba, stränder och regnskog

Tar man sig högre upp längs kontinenten kommer man till Brasilien som är Sydamerikas största land till yta och folkmängd. I världsstaden Rio de Janeiro kan du pröva på allt från samba och salsa till fantastiska promenader längs stränderna invid Copacabana. Om vi tar oss vidare norr ut från kontinenten och åker ut i Still Havet når vi paradisön Costa Rica med dess fantastiska mångfald av natur. Här kan du liksom i Brasilien och Amazonas få ditt första riktiga möte med regnskog och få träffa alla de vackra djur som finns i naturen. Bli inte förvånad om du träffar på en sengångare eller en papegoja!

Postat