Vintern är snart här – dags att boka stuga

Vintern närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja planera skidsemestern. Sveriges fjäll är fullt av skidorter och att besöka de svenska fjällen är en upplevelse. Det finns mängder av olika skidsystem att prova på. Många har såklart sina egna favoriter när det gäller skidorter. Ställen som Åre och Sälen är till exempel populära resmål som många åker till men det finns gott om andra ställen att besöka.

Skidorter för olika smaker & behov

Just Åre anser många vara Sveriges bästa skidort och det är även den som är mest känd internationellt. Åre har, förutom bra skidåkning, mycket att erbjuda i form av olika aktiviteter och restauranger. Det är även en mycket vacker by. Dock är nog Åre den ort som kan sägas vara mest ”folkkär”. Den är otroligt populär bland barnfamiljer och det beror kanske mycket på att den är lättillgänglig för personer som bor söderut.

Även Sälen har mycket aktiviteter, speciellt för barn. Vemdalen och Idre är andra välbesökta orter. Men för den som däremot vill ha mer utmaning och som gillar offpiståkning kan det vara läge att spana in Riksgränsen och Kittelfjäll där säsongen dessutom är väldigt lång. Titta in på Stugknuten för att hitta din perfekt skidstuga i vinter.